Inloggen
Winkelmandje
Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
€ 1.150,00 € 950,41 Excl. BTW
Zet op verlanglijstje
Bekijk onze winkels
Op werkdagen voor 14:00 besteld zelfde dag verstuurd.
Toevoegen aan favorieten
  • Gratis verzending vanaf € 250,-
  • Eigen showroom aan de Marssteden
  • Eigen productlijn van top kwaliteit
  • Meer dan 17.000 verkochte producten!
  • Eigen monteurs in heel Nederland
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten
  • Accessoires
  • Veel gestelde vragen

Artikel omschrijving

Waterluxe Combi 12

Professionele waterontharder voor huishoudens tot en met 4 personen of inn panden met een gemiddelde waterdoorvoer van ca. 1,5 m³/h of een kortstondig maximale doorstroom van 2,0 m³/u.
 

De Waterluxe Waterontharders zijn vooraf ingesteld, volautomatisch (behalve bijvullen met zout), efficiënt, zuinig en onderhoudsvrij.

Waterluxe waterontharders voor privé en commercieel gebruik, zacht water beschermt, spaart en is merkbaar aangenamer op de huid.

 

·         Nieuwste generatie waterontharder,

·         Eigen product, Dutch Design

·         Waterluxe heeft 15 jaar ervaring en duizenden systemen in gebruik

·         Onderhoudsvrij (geen onderhoudscontracten)

·         Waterluxe besturing met innovatieve unieke keramische schijven

·         Grotere onthardingsharstank, betekent een langere levensduur, hogere nominaal doorstroom en een lagere drukverlaging

·         Eenvoudige bediening via Lcd-scherm

·         Economische, meest effectieve bediening

·         Volledig automatische werking incl. regeneratiecyclus

·         Lange levensduur

 

Waterluxe Waterontharders direct merkbaar zacht water

Het WOW-effect. U voelt direct het ZACHTE water. Of u nu de handen wast of doucht, uw huid voelt onmiddellijk het zachte water. Douchen wordt een belevenis, sluit uw ogen dit gevoel van zachte warme zomerregen wilt u nooit meer missen.

 

Waterluxe BESCHERMT

Kent u het dat douchewanden lelijk worden door kalkresten, dat armaturen in keuken en badkamer kalkvlekken krijgen en, ondanks de meest agressieve chemische reiniging, nooit meer de schoonheid van de eerste dag uitstralen.

Waterluxe waterontharders beschermen direct hiertegen. U bespaart op reiniging, reinigingsmiddelen en het belangrijkste uw armaturen gaan nooit meer kapot door kalkafzettingen. Dit bespaart kosten en beschermt het milieu. 

 

Watersluxe is EFFICIENT

De nieuwste generatie is efficiënter dan ooit tevoren. Bij de ontwikkeling is gebruik gemaakt van tientallen jaren ervaring. Dit maakt een zo zuinig mogelijk gebruik van grondstoffen in de vorm van zout en elektriciteit. Eenvoudige installatie, zeer eenvoudig instellen en een onderhoudsvrije bediening kenmerken de systemen. Er worden besturingselementen met keramische schijven gebruikt, die onderhoudsvrij werken.

Het proces - het klassieke ionenuitwisselingsproces is niet nieuw, maar de effectieve omzetting is indrukwekkend nauwkeurig. Door de grotere harstank en de hoeveelheid gestuurde regeneratiecyclus werkt het systeem de klok rond betrouwbaar. De regeneratie, berekend op basis van het interne doorstroomhoeveelheid, begint meestal in de nachtelijke uren. De bediening vindt plaats via een Lcd-display welke is voorzien van een kinderslot.

 

Waterluxe staat voor BEDIENINGSGEMAK

 

Een hoeveelheid gestuurde regeneratie, of bijv. bij langdurige afwezigheid of een zeer laag waterverbruik is een automatische geforceerde generatie (hygiëne spoeling) ingesteld, wat zorgt voor een hygiënisch, optimaal en zuinig gebruik. De eenvoudige bediening van het Lcd-scherm met de intelligente bediening vereenvoudigt een veilige en eenvoudige bediening vanaf de eerste stap tot aan het individueel instellen.

 

Waterluxe BESPAART u geld

Onthard, zacht water voorkomt verkalking in wasmachines, vaatwassers en warmwaterboilers. Zelfs een 1 mm dikke laag kalk verhoogt de energiekosten met 10%. Duizenden euro's kostende dure reparaties voor het vervangen van verkalkte leidingen komen te vervallen. Bij installaties voor zonne-energie bedragen de verliezen ca. 60% bij een kalkafzetting van slechts 2 mm! Bovendien heeft u door het zachte water minder was- en reinigingsmiddelen nodig, wat niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Werkingsprincipe

 

Hoe werkt ontkalking in de natuur?

Al in de vorige eeuw hebben wetenschappers zogenaamde zeolieten ontdekt. Dit zijn zeer poreuze gesteenten die calcium- en magnesiumionen extraheren uit het water dat er doorheen stroomt en ze omruilen voor natriumionen. Het effect, het water wordt geheel natuurlijk onthard. Het principe is al meer dan 100 jaar bekend en werd later technisch toegepast in ionenwisselaars als zeer effectieve methode in waterontharding. De octrooiaanvraag werd reeds in 1906 ingediend. Voor de Waterluxe Waterontharders gebruiken we enkel hars van hoge kwaliteit, die gecertificeerd is voor gebruik van drinkwater.

 

 


Documenten

Specificaties

Personen in huis 1-4 personen
Waterverbruik per jaar <200 m³
Harsinhoud 12,5 liter
Doorstroom per uur 1,5 m³
Capaciteit bij 10°dH3500
Werkdruk 1,5-6,0 bar
DisplayLCD (met kinderslot)
Werktemperatuur 5-50 °C
Zoutverbruik 1,5 kg
Afmeting Ontharder (DxBxH) 52,5x32x5x61,5 cm
Elektrische voeding12 volt (50-60Hz DC)
Aansluiting3/4" buitendraad
MerkWaterluxe
CategorieWaterluxe Combi Waterontharders
Tags combi 14 combi volume 14' combi combi 10 combi volume 10 combi 12 combi volume 12 combi-volume combi-volume 10 combi-volume 12 combi-volume 14 combi10 combi12 combi14 waterontharder kopen waterontharder waterontkalker waterontharder prijs prijs waterontharder
Garantie5 jaar
Artikelcode4000290
VerpakkingStuk(s)

Accessoires

Airgap
€ 24,50 € 20,25 Excl. BTW
Onderhoudsvloeistof (harscleaner), 100ml
€ 10,00 € 8,26 Excl. BTW
Terugstroombeveiligingseenheid TBE-CA 22mm knel
€ 130,00 € 107,44 Excl. BTW

Veel gestelde vragen

Verandert de smaak van mijn water?

Smaak is een bijzonder fenomeen. De samenstelling verandert iets en dat levert een iets andere smaak op, maar lang niet iedereen proeft dat. Als je veel water drinkt is de kans groter dat je het wel proeft. Sommige mensen vinden vooral dat het anders voelt. Hoe dan ook, het belangrijkste is dat het water door de ontharder niet ineens vies gaat smaken of zout. Sommige mensen moeten meteen aan bronwater denken als ze het voor het eerst proeven.

Wat is Duitse hardheid (Dh)?

Duitse hardheid is de meeteenheid waarin we de totale hardheid uitdrukken. Totale hardheid is de kalk en magnesium in het water samen en dat zijn de stoffen die kalkaanslag veroorzaken. Dit is hoofdzakelijk kalk en termen zoals kalkgehalte en kalkaanslag zijn zo ingeburgerd dat wij voor het gemak ook kalk zeggen wanneer we de combinatie van de twee bedoelen. Er zijn ook Franse graden en andere meeteenheden en ze kunnen allemaal omgerekend worden naar Dh. Duitse hardheid wordt gemeten in graden: bij 0°Dh zit er geen kalk in en Nederlandse drinkwaterbedrijven mogen maximaal 14°Dh leveren. Wat het meeste voorkomt in Nederland is 8 à 9 °Dh.

Vanaf welke hardheid heb ik een ontharder nodig?

Onze ervaring is dat mensen vanaf 5°Dh behoefte aan een waterontharder en bij mensen met huidproblemen ligt die grens lager; 0 is dan echt fijner dan bijvoorbeeld 3 of 4. Eigenlijk doet het getal er niet toe want als je vind dat je last hebt van kalk, dan bieden onze ontharders een oplossing. Het getal is wel belangrijk voor het instellen van de ontharder en daarom hoort er bij elke ontharder een kalkmetingsset.

Komt het zout in mijn water terecht?

Ja en nee. Keukenzout en de zoute smaak die wij kennen is natriumchloride. De ontharder spoelt zich met zout water schoon, maar de chloride wordt weggespoeld naar het riool. Alleen natrium blijft achter op de hars. Moet je oppassen met zout in de voeding, dan is de ontharder geen probleem want de hoeveelheid valt in het niet bij zout wat in voeding zit. Als je helemaal geen natrium mag hebben kan je het beter niet drinken. Raadpleeg een arts als je zekerheid wil. De hoeveelheid natrium die de ontharder toevoegt 0,0075 gram (7,5mg) per graad Dh die je er aan kalk uithaalt.

Haalt de ontharder alle kalk uit het water? Mijn lichaam heeft toch kalk nodig?

De hars in de ontharder onttrekt inderdaad alle kalk uit het water en dat is geen probleem omdat we met een gevarieerd dieet meer dan genoeg kalk uit onze voeding binnenkrijgen. Die organische kalk is ook de soort kalk die het menselijk lichaam nodig heeft. Onze waterontharders hebben wel een stelschroef waarmee je zelf iets anders dan 0°Dh kan instellen; 3°Dh is namelijk ook al zacht en veroorzaakt geen noemenswaardige kalkaanslag in de badkamer. Voor de huid is 0°Dh wel fijner. De meeste particulieren laten de stelschroef dicht en dat mag van het Drinkwaterbesluit/Vewin. Er was vroeger een minimale hardheid voorgeschreven, maar die geldt alleen nog voor collectieve situaties zoals campings, sportscholen en dergelijke.

Is zacht water slecht voor mijn koperen leidingen?

Nee. De experts van Aqua Belgica en TNO hebben vele onderzoeken bekeken en de conclusie getrokken dat de techniek die wij gebruiken (ionenwisseling) geen probleem vormt voor koper. Deze vraag wordt vaak gesteld omdat pH (zuurtegraad) wel eens verward wordt met Dh (Duitse hardheid = totale hardheid in Duitse graden). Als de pH van water te laag is, kan het wel koper oplossen. Zo’n lage pH kan in de natuur voorkomen en kan je creëren door stoffen uit het water te filteren zonder iets terug te stoppen. Ionenwisseling zorgt ervoor dat calciumionen worden vervangen door natriumionen en daarom daalt de pH niet als een onze waterontharder gebruikt.

Wat kost de ontharder in gebruik?

Naast de aanschafprijs en eventueel installatiekosten, heb je bij een normale hardheid voor elke 50m³ aan waterverbruik één zak zout nodig van 25kg. Dat komt erop neer dat je één zak nodig hebt per persoon per jaar en dat loopt op als de hardheid hoger is of je meer water verbruikt dan de gemiddeld 40 à 50 m³ per persoon. Gezien de kosten van een zak zout vallen die kosten per jaar heel erg mee en daar komt harscleaner bij. De kosten van een fles Harscleaner zijn €10,-.

Kan ik de ontharder zelf installeren?

Ja. Als u handig bent of al een installateur in gedachten hebt, kan u met een gerust hart de ontharder bij ons bestellen want er zit een goede handleiding bij die we zelf hebben samengesteld. Elke loodgieter moet het kunnen. Ook raden wij aan gebruik te maken van onze installatiekit welke de installatie vergemakkelijkt.

Hoe lang duurt de installatie?

Afhankelijk van de klus komen wij met één of twee monteurs en zijn we één tot twee uur bezig. Er hoort ook nog uitleg bij na de tijd. Hoe lang het precies duurt is onder andere afhankelijk van hoeveel er geboord moet worden. Iemand die voor het eerst een ontharder installeert kan er ook met gemak 3 uur of meer over doen.

Er staat "FAIL" in het scherm van mijn Waterontharder. Wat moet ik doen?

Helaas is deze storing niet door ons te verhelpen. De storing blijft ook na reparatie terug komen. Neem contact op met onze service afdeling op nummer 053-572 7808 of via de email op service@waterluxe.com.

Kan een waterontharder in de meterkast?

Meterkasten zijn kleine ruimtes die vaak redelijk vol gebouwd zijn. Maar voor deze kleine ruimtes hebben wij onze Waterluxe Duo Waterontharders. Deze ontharders passen vrijwel in iedere meterkast. Het zoutvat en de ontharder zijn van elkaar gescheiden en worden met elkaar verbonden door middel van een pekelslang. Deze 2 units kunnen boven elkaar geplaatst worden waardoor monteren in de meterkast tot de mogelijkheden behoord.

Heb ik een afvoer nodig voor een Waterluxe waterontharder? En mag deze boven de onharder gepositioneerd zijn?

Ja, Waterluxe waterontharders hebben een aansluiting nodig op een afvoer. Dit omdat bij een regeneratie kalkhoudend spoelwater in het riool moet worden afgevoerd. Meestal word de ontharder aangesloten op een afvoer in de kruipruimte maar in de ideale situatie word een ontharder door middel van ons Airgap aangesloten op een sifon.

De afvoer mag zich tot 3 meter boven de ontharder bevinden of horizontaal 8 meter van de Waterluxe ontharder. Waterluxe waterontharders pompen spoelwater onder druk weg waardoor hoger gelegen afvoeren geen probleem zijn bij het regeneratieprocess.

Andere vraag stellen

     
-

Uit voorraad leverbaar

Vanuit ons moderne magazijn aan de Marssteden in Enschede.

-

Eigen fabricaat

Onze producten zijn door Waterluxe zelf ontworpen en getest. 100% Dutch design!

-

Eigen serviceafdeling!

Alle storingen en onderhoud wordt door onze eigen servicedienst gedaan.

-

Ruim 17.000 verkopen!

Doordat wij pioniers zijn in Nederland hebben we jarenlang ervaring met waterontharders.

Winkelmandje

Filter